Misshandel

I lördags kväll hemma hos Ronny, när klockan var runt 1 och vi just började prata om att gå hem, hörde vi världens panikskrik. Först trodde vi att det var TVn men det visade sig komma utifrån trapphuset. När Kristina gick ut genom dörren hittade hon en kvinna som blödde från ansiktet samtidigt som dörren till en av grannarna smällde igen och starka barnskrik hördes inifrån lägenheten. Kvinnan sa att det absolut inte var någon fara med henne och att vi absolut inte skulle ringa polisen. När Kristina berättade för mig att det var mannens exfru i trapphuset och att deras gemensamma små barn fanns inne i lägenheten bestämde vi oss för att ringa polisen ändå, och efter många frågor från dem i telefon kom de dit. Vi berättade kort igen vad som hänt och sedan gick polisen in i lägenheten. När vi 1.5 timme senare bestämde oss för att gå hem var polisen fortfarande kvar hos grannen. Det måste ju betyda att något hade hänt iaf.
Hur en man kan slå en kvinna blodig framför deras gemensamma barn är helt sjukt. Varken barn eller kvinnor ska behöva utstå det, men lördagen blev ett bevis på att det händer närmare man själv än man kan tro. När ens granne bakom stänga dörrar pucklar på sin ex-fru, vem kan mer tänkas göra det då?

2011-08-29

Sitter och ringer och ringer till olika arbetsplatser idag, det är återigen fältstudierna som jag fokuserar på. Hur man kan försöka få tag på 5 personer och INGEN svarar är fan otroligt.. Den ena är på möte, den andra pratar i telefon, hos en går telefonsvararen igång osv. Men jag ger inte upp kampen, jag SKA hitta en plats idag :)

2011-08-26

Hej vänner!

Gårdagskvällen spenderades med finaste Ahlis och Wallin på Ahlis balkong. Vi åt middag och snackade, bland annat om Ahlis äventyr på Kreta. Blev jäkligt förvånad måste jag säga!!
Har en fullproppad helg framför mig, det känns skönt för då kan jag skjuta upp skolångesten (ska ju börja på måndag men har ju som sagt ingen praktikplats än).
Ikväll ska jag, Simon, Ronny och Kristina åka till stan och käka middag och bowla. Var år och dar sen jag bowlade så det ska bli kul.  Imorgon väntar en båttur med stopp för mat på restaurang Skärgården, mums!! Söndagen innehåller AIK-match (nej, jag har inte blivit fotbollsintresserad på senaste tiden) och fira Cappe som blir 10, lilla sötnosen. Han önskar sig "Simon-kläder", typ nitbälte och t-shirt med dödskallar skulle jag gissa på. Var köper man sånt till en 10-åring?!
Trevlig helg!!

2011-08-25

Nu är jag och Simon sams igen och igår myste vi till filmen Taken, som handlar om en pappa vars dotter blir kidnappad och ska säljas för prostitution, om hur han kämpar för att få henne tillbaka. Se den!! Enormt gripande och man börjar uppskatta alla fina människor man har runt omkring sig :)


2011-08-22

Kunde inte låta bli att klicka hem dessa snygga stövlar från Bullboxer igår. Har letat i flera år efter ett par vinterstövlar som är snygga och varma, så håller tummarna för att dessa passar och är lika snygga i verkligheten som på bild.

Tack!

Tack fina kusinerna Emma och Cathrine för att ni hjälper mig när jag inte fattar ett dugg om bloggandet och för den fina designen :)

2011-08-21

”Säg inte ett jävla skit om att jag inte prioriterar dig.”

 

Morgonen som började så bra slutade med att jag stack från Simon utan ett ord men med en smäll i dörren.

I veckan sa jag till Simon att jag ville att vi skulle umgås själva och hitta på något roligt någon dag, för att bara sova med varandra kallar inte jag umgås. Vi bestämde oss för att hitta på något på fredagskvällen, bio var ett förslag. Väl på fredag eftermiddag pratar vi om kvällens planer och Simon sa att Sai skulle komma förbi och lämna några grejer. När han kom satte de sig och började dricka öl och jag såg hur kvällens bioplaner försvann fortare än jag hann blinka. Tänk vad rätt jag hade.

 

Imorse vaknade jag optimistisk och tänkte att ”idag kanske jag och Simon kan hitta på något”. Tji fick jag när de öppnade en öl 11. Det svartnade för ögonen av ilska och tårarna brände av ledsamhet, och det var då jag stormade ut genom dörren. Sedan dess har vi bara skickat några arga sms och inte kommit fram till något alls. Han förstår inte varför jag blev arg och jag förstår inte hur han kan tycka att han sätter mig i första rummet när han alltid prioriterar kompisar.

 

Hur kunde det bli så? Jag älskar ju Simon. Men jag känner mig bortvald. Ska ”vi” sluta vara ”vi”? Eller kan jag få honom att förstå mig och jag förstå honom? Kan vi lösa det här eller ska Simon vara ett passerat kapitel i mitt liv?

 

Tårarna rinner och jag vet inte vad jag ska tro eller hoppas.


Provar att mobilblogga :)

Provar att mobilblogga :)


Gävle Högskola

Jag har upptäckt att Gävle Högskola är i en klass för sig när det gäller administration, och jag börjar tröttna!!
Om en vecka ska vi gå ut på fältstudier, och eftersom vissa fick reda på sin praktikplats redan i juni har jag kollat min mail varje dag för att jag kanske skulle få besked om min praktikplats. Men icke! Så idag när jag slutligen ringde svarade läraren att "Stockholm har redan 2 socionomutbildningar så det är väldigt tight med platser". Ja men det glädjer mig verkligen! Idag skulle tanten ringa till Frälsningsarmén och försöka få plats. Har man fördomar om att Frälsningsarmén är lite special eller har de typ nån religiös bakgrund eller nåt? Måste kolla upp var jag riskerar att hamna verkar det som. Ytterligare ett trevligt faktum är ju att jag får 10 mils resa varje dag jag ska till praktiken.

Men jag är inte bitter!


UPDATE: Citat från Frälsningsarméns hemsida: Frälsningsarmén är en kristen kyrka som är känd för sitt stora sociala engagemang. För oss är omsorgen om hela människan en central del i vår tro och verksamhet.
Uppenbarligen var jag inte helt ute och cyklade. Jag som är totalt otroende. Skulle nog kunna bli spännande..

RSS 2.0